Seznamte se s italskou kosmetikou Officina Fitobiologica Milano

Officina Fitobiologica Milano je italská kosmetická značka, která vyrábí přírodní a organické produkty pro péči o pleť a vlasy. Značka se specializuje na využití přírodních ingrediencí a vědeckého výzkumu, aby vytvořila účinné a šetrné produkty.

Historie značky sahá až do roku 1977, kdy byla v Miláně založena italským chemikem dr. Aldem Pinotti. Pinotti chtěl spojit starou kulturu léčivých rostlin s moderní kosmetologickou vědou. Již od útlého věku snil o vlastní značce. Chtěl vyrábět kosmetiku za pomoci nových technologií s přírodními účinnými látkami. Proto se rozhodl využít svých znalostí o přírodních rostlinách a vytvořit produktovou řadu, která by byla založena na účinných rostlinných extraktech.

Usiloval o vznik kosmetiky obsahující molekuly „rozpoznatelné“ lidskou kůží, které působí synergicky a poskytují maximum svých prospěšných vlastností. V názvu značky se spojuje věda s přírodou. Díky účasti na mezinárodních veletrzích kosmetiky získává značka Officina Fitobiologica v roce 1982 významná ocenění, za jedinečné léčivé složení svých přípravků, jejich vysokou kvalitu a originalitu.

Dnes je Officina Fitobiologica moderní značkou, která pečuje o pokožku již po dvě generace. Přináší účinnost a přírodní složení koncentrované v ucelené péči o pleť i tělo. Produkty naleznete v předních kosmetických centrech, SPA i u specializovaných prodejců.

K dosažení maximální účinnosti používá značka ingredience tzv. Food Grade, tedy nejvyššího stupně čistoty potravin. Využívá znalosti fermentace obilovin, ovoce, květin a rostlin s prokázaným blahodárným efektem na tělo i pokožku. S obsahem složek v certifikované bio kvalitě, za použití pouze přírodních barev. Officina Fitobiologica spolupracuje s místními farmáři, aby získala nejlepší a nejčerstvější ingredience pro své produkty. Základem jsou vždy nejkvalitnější ingredience, jen tak může vzniknout účinná přírodní péče.

Jednotlivé aktivní složky kosmetiky připravují a formulují ručně při pokojové teplotě  v laboratořích v Miláně, aby zůstala zachována jejich integrita a účinnost. Všechny receptury podléhají přísnému testování podle nejvyšších standardů kvality. Značka se zaručuje, že její produkty nejsou testovány na zvířatech a neobsahují žádné syntetické látky, parabeny, silikony nebo sulfáty.

Mezi našimi produkty je jeden z nejoblíbenějších strong anti-age set, který obsahuje denní pleťový krém proti vráskám, který dodává pokožce ztracenou elasticitu. Obsahuje molekuly oligopeptidů, které podporují regeneraci a vznik nových kožních buněk. V setu s nočním protivráskovým krémem s oligopeptidy a vitamíny A, E, C, které v pokožce fungují jako antioxidanty  a působí proti oxidačnímu stresu. Ten vzniká zejména působením slunečního záření a prostředí, ve kterém žijeme. Antioxidanty napomáhají proti předčasnému stárnutí pokožky a vzniku vrásek. Set doplňuje pleťové sérum se silným anti-age účinkem. S mořským kolagenem,  který pleti poskytuje liftingový efekt, vypíná pokožku, rozjasňuje a redukuje známky stárnutí. Sérum hloubkouvě vyživuje  a efekt je znatelný již po prvním použití. 

Officina Fitobiologica také nabízí celou řadu dalších produktů, včetně tělových krémů, očních krémů a mnoha dalších, které jsou rozděleny do dvou linií, linie Gold s vysokou koncentrací aktivních látek klinicky zaměřenou a linii Botanical Beuty s bio přírodním složením. Pokud hledáte kosmetiku, která je šetrná k vaší pokožce a planetě, určitě byste si měli vyzkoušet péči od Officina Fitobiologica Milano.